vrijdag, oktober 18

Welke soorten kunstgras je kunt kiezen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Er zijn verschillende soorten kunstgras die je kunt kiezen afhankelijk van het gebruik en de plek. Kunstgras is geschikt voor in de tuin maar kan ook binnenshuis worden gelegd. Het voordeel is dat het nauwelijks onderhoud nodig heeft en er altijd netjes uitziet. Veel mensen gebruiken kunstgras voor hun balkon of dakterras omdat het makkelijk te leggen is. Voor speelvelden is het belangrijk om kunstgras te kiezen dat zacht aanvoelt. Het voorkomt dat kinderen zich bezeren wanneer ze vallen. Voor een tuin wil je vaak een soort die er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Bij kunstgraskopenonline.nl kun je verschillende soorten kunstgras bekijken en vergelijken. 

Kunstgras voor sport en spel

Voor sportvelden is kunstgras een goede keuze. Het is onderhoudsarm en blijft lang mooi. Voetbalvelden en hockeyvelden worden vaak voorzien van kunstgras. Een kortere vezel zorgt ervoor dat de bal goed stuitert. Spelers hebben ook baat bij kunstgras omdat het de kans op blessures verkleint. De bal rolt namelijk veel gelijkmatiger dan op gewoon gras. Hierdoor zijn er minder onverwachte bewegingen. Voor een tennisbaan is er kunstgras met een zandvulling. Het zorgt voor een snellere balstuit. Daarnaast voorkomt het dat de vezels plat gaan liggen. Als je een golfbaantje wilt aanleggen dan is er speciaal kunstgras met een strakke structuur. 

Verschillende soorten kunstgras

Bij het kiezen van kunstgras zijn er meerdere opties. Je hebt kunstgras soorten die speciaal zijn ontwikkeld voor verschillende toepassingen. Voor een tuin of terras kies je vaak voor kunstgras dat lijkt op echt gras. De sprieten zijn meestal wat langer en hebben een natuurlijke kleur. Sommige soorten hebben zelfs een bruinige draad ertussen om dode grassprietjes na te bootsen. Voor een balkon is kunstgras met een korte vezel vaak handiger. Het is makkelijker schoon te maken en neemt minder ruimte in beslag. Op kunstgras soorten met langere vezels kun je beter niet zwaar tuinmeubilair zetten. De sprieten kunnen hierdoor namelijk blijvend platgedrukt worden. Voor evenementen is er ook speciaal kunstgras in felle kleuren. 

Kunstgras voor bedrijven

Voor bedrijven is kunstgras een slimme keuze. Het wordt vaak gebruikt in showrooms en op beurzen. De ruimte krijgt direct een verzorgde uitstraling en het is makkelijk aan te leggen. Een groot voordeel is dat kunstgras weinig onderhoud nodig heeft. Het blijft er altijd fris en netjes uitzien. Het maakt het ideaal voor ruimtes waar veel mensen komen. Bij bedrijven wordt er vaak gekozen voor kunstgras met een lagere poolhoogte. Het is praktischer als je er bijvoorbeeld tafels en stoelen op wilt zetten. Kunstgras is ook handig als vloerbedekking voor buiten. Je kunt het gebruiken op dakterrassen of in binnenplaatsen. Het geeft een groene uitstraling zonder dat je hoeft te maaien. 

Kunstgras in stedelijke gebieden

In stedelijke gebieden wordt kunstgras steeds vaker gebruikt. Veel mensen hebben geen ruimte voor een tuin. Kunstgras op een balkon of dakterras is dan een praktische oplossing. Het geeft een groene uitstraling zonder dat je veel ruimte verliest. Op een binnenplaats is kunstgras ook handig. Kinderen kunnen er veilig spelen zonder dat ze in het zand belanden. Sommige steden gebruiken kunstgras voor openbare ruimtes. Het is makkelijker te onderhouden dan een gazon. Je hebt geen last van kale plekken en het blijft er altijd netjes uitzien. Bij nieuwbouwprojecten wordt kunstgras vaak aangelegd in binnentuinen. Het ziet er mooi uit en je hebt geen last van onkruid. 

Share.

About Author

Leave A Reply